Szerző Téma: TVC táp 110V-ra  (Megtekintve 22 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

tomcatmwi

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 3
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
TVC táp 110V-ra
« Dátum: 2020. Március 26. - 06:26:43 »
Sziasztok! Új vagyok itt, és bekapcsolt TVC-t sem láttam 28 éve. De most ezen változtatni szeretnék, mert landolt végre a gyűjteményemben egy TVC 64. Hurrá! Valószínűleg az egyetlen példány Kanadában. Merthogy én itt éldegélek.

Ebből nyilván már érthető a topic címe. Azzal tisztában vagyok, hogy a TVC-hez sosem készült 110 voltos táp. Azt viszont semmi nem zárja ki, hogy építsek. Csakhogy...

... csakhogy bár úgy néz ki, a gépezet minden porcikáját gondosan dokumentálták a T. Közösség szorgos kezei, a táp csatikiosztását valahogy nem sikerült. Én legalábbis sehol sem találtam. Aztán persze lehet, hogy én vagyok vakegér. Egyáltalán hány voltos a betáp? A dugaljra csak annyit véstek gyárilag, hogy DC.

Légyszi súgjatok, mert különben nem fogok tudni a magyar ipar remekével villogni a következő retrós meetingen. Pedig ilyet biztos nem láttak még errefelé.

Charley

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 20
  • Karma: +1/-0
    • Profil megtekintése
Re:TVC táp 110V-ra
« Válasz #1 Dátum: 2020. Március 26. - 09:43:52 »
A kezelési útmutató 51. és 54. oldalán van leírva a kiosztás. Sajnos, az egyes ágak áramfelvétele nincs megadva, de valaki mintha már megfejtette volna itt. Az orosz csatlakozó beszerzése is egy nagyobb gond.

http://tvc.hu/doc/konyvek/kezelesiutmutato.pdf

tomcatmwi

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 3
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:TVC táp 110V-ra
« Válasz #2 Dátum: 2020. Március 26. - 19:16:29 »
Ahhaaa... tényleg, és én nem vettem észre. Izé, én lenni külföldi, nem beszélni jól matyar. Valószínűleg ezért nem találtam meg a hardveres topicot sem, bicsibocsánat.

Szóval 12V és 5V kell neki? Az sima ügy. Veszek egy dual output tápot, kibelezem az eredetit (valószínűleg úgysem túl biztonságos már), beteszem a helyére, és akkor az 110-zel és 220-szal is menni fog. Az idétlen csatlakozót meg át kell tenni kábelestül, és kész.

Dr.OG

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 13
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:TVC táp 110V-ra
« Válasz #3 Dátum: 2020. Március 26. - 19:20:42 »
Szia!

Ha hozzáférsz 3D-nyomtatóhoz, nem lehetetlen az eredeti tápdugó pótlása sem. Itt egy elég korrekt videó a komplett tápegység utángyártásáról:

https://www.youtube.com/watch?v=9tWgmhBK7Fc

tomcatmwi

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 3
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:TVC táp 110V-ra
« Válasz #4 Dátum: 2020. Március 27. - 01:47:37 »
Köszi, erre is gondoltam, ezt a videót is megleltem már. Szerencsére az eredeti csati is rendben van, nem fog kelleni másik, legalábbis egyelőre. Találtam olyan tápot is, amelyik 110-ről és 240-ről egyaránt elmegy, és egyszerre ad le 12 és 5V-ot. Már meg is rendeltem.

Dr.OG

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 13
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:TVC táp 110V-ra
« Válasz #5 Dátum: 2020. Március 27. - 06:12:28 »
Arra figyelj, hogy -12V is kell a gépnek a szokásos +5V és +12V mellett!

Nem tudom, ennek a hiánya mennyire kritikus a készülék üzemeltetése szempontjából, lehet, hogy elindul nélküle is, csak bizonyos funkciók nem fognak működni...