Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
TVC Javítás / Re:TVC billentyűzet és joystick
« Utolsó üzenet: írta Győző Dátum 2018. Június 12. - 19:02:04 »
Köszi a választ Gvatauk! Hol lehetett régebben ilyen javítókészletet kapni? Ha lenne, csuda jó lenne!

Egyébként ha a plusz 4 membránt is beépítették volna (vagy csak azokat), akkor kisebb joystick kar mozgások működtetnék az irányokat, hiszen a külső érintkezőket hamarabb eléri a lenyomó talp.
Ilyenkor sajnálom, hogy nem lehet megkérdezni ezeknek a régi hardvereknek a tervezőit. Érdekes lenne meghallgatni hogyan jutottak egy végső állapotig.

22
TVC Javítás / Re:TVC billentyűzet és joystick
« Utolsó üzenet: írta Gvatauk Dátum 2018. Június 12. - 16:53:38 »
Szia!

Megerősítem, hogy a joystick alatt 4 membrán van.

A billentyűzet haranggal kapcsolatban: régebben létezett membrán javítókészlet, de jobban jársz, ha egy pc-s billentyűzetet (lehetőleg régebbit, ahol magasak a billentyűk, (pc bontókban szét kell nézni)) szétszedsz és azt próbálod meg.
Illetve e-bay-en lehet keyboard rubber dome -ot venni, itt a méretet kell meghatározni.
23
TVC Javítás / Re:TVC billentyűzet és joystick
« Utolsó üzenet: írta Győző Dátum 2018. Június 12. - 00:29:08 »
Na úgy látom magammal fórumozok, sebaj! Lett egy saját fórumom! Ezt sem mondhatja el mindenki magáról! :)

Szóval joystick membránok és hogy hány darab is volt gyárilag beépítve belőlük... hát ahogyan a következő linken talált cikk képeit nézem, 8 helyett csak 4: http://lh3.ggpht.com/_XoBryQ2svwY/TQTdkZAtTLI/AAAAAAAAAK4/wmpZPT_V3XQ/s640/DSCF4689.JPG
Az általam mellékelt képen jól látszik, hogy a joystick talp részét 8 érintkezőhöz találták ki. Vajon miért hagyták ki gyárilag a másik 4-et? Drága volt a gumi bisz-basz? Esetleg időközben rájöttek, hogy rossz a konstrukció?
Amíg megírom a megfejtést magamnak :) eltelhet egy kis idő, előre is elnézést! :)

Ez különben a teljes cikk, viszonylag új: https://hup.hu/node/96702 ( A cikkben szereplő 13 éves TVC fan is már 21 lett közben. ;) )

24
TVC Javítás / TVC billentyűzet és joystick
« Utolsó üzenet: írta Győző Dátum 2018. Június 10. - 11:01:16 »
Valószínű hozzám került az ország legjobban lestrapált TVC-je. :) A kosz alatt működő gépet reméltem. Sajnos ahogyan a billentyűzetet szétszedtem kiderült, hogy az érintkező membránok 2 helyen is el vannak szakadva. Lehet ilyen membránokat szerezni? :)
A másik, hogy a joystick hasonló membránokat használ a 4 irányra, csak kisebbeket. Valójában 4 irányhoz 8 membránnak van kialakítva hely a nyákon. Az én gépemben csak 4 membránt találok. Ez általános, nem tettek beléjük többet vagy csak az enyémből tűntek el az évek alatt?
25
TVC Javítás / Re:TVC burkolat javítása
« Utolsó üzenet: írta Győző Dátum 2018. Június 10. - 10:21:10 »
Ahogyan nézem nem csak a hő a probléma, hanem a nem megfelelő alátámasztás is. A TVC házának 4 lába van, mind a 4-et a sarkokba helyezték el, túlságosan nagy távolságot hidal át a burkolat további alátámasztás nélkül. Szóval ha helyre is sikerül hozni az eldeformálódott házat, idővel ugyanúgy "belóg" majd. Alá kellene támasztani több ponton a burkolatot.
26
TVC Fejlesztések / Re:Tápegység csatlakozó
« Utolsó üzenet: írta Győző Dátum 2018. Június 10. - 10:12:42 »
Táp csatlakozó: állítólag nem (csak) orosz gyártmány, magyarok is gyártották. Egy mikroelektronikai boltban múlt héten előttem vitték el az utolsókat. Most volt a BURABU (rádióamatőr találkozó) és ott volt olyan árus, akinek vannak ilyen csatlakozói (gondolom más hazai berendezésekben is használták őket), ígérte, hogy küld. Ha valakit érdekel, akkor megírom a fejleményeket. A helyettesítő csatlakó keresés egyelőre szünetel.
27
TVC Fejlesztések / Re:Tápegység csatlakozó
« Utolsó üzenet: írta Győző Dátum 2018. Június 8. - 14:47:28 »
Köszönöm szépen a választ! Most érkezett meg a gépem, már méregetem a helyet, ahová aljzatot lehet választani. Úgy próbálom tenni, hogy ne kelljen fúrni/faragni, hogy lehetőleg érintatlen maradjon minden. Szerencsére a mai világban hozzá lehet férni ilyesmihez könnyedén és választék is van. Eddig egy 3 pólusú DIN tűnik a legjobbnak, az árnyékolás meg a föld.. próbálom kibogarászni a fizikai méreteit, rögzítő lyukak távolsága... de ahogyan látom d-sub -ból is van 3 érintkezős. Majd megírom az általam talált optimumot.
28
TVC Fejlesztések / Re:Tápegység csatlakozó
« Utolsó üzenet: írta szaboatis Dátum 2018. Június 7. - 09:20:31 »
Szia!

Sajnos nem igazán szabványos... Valami régi orosz csatlakozó lehet. Beszerezhetetlen.
A facebook csoportban már szintén felvetődött a kérdés, a soros DB9-es csatlakozó pont bemegy a helyére, érdemes arra cserélni.

Üdv.:
Attila
29
TVC Fejlesztések / Tápegység csatlakozó
« Utolsó üzenet: írta Győző Dátum 2018. Június 6. - 13:02:53 »
Sziasztok!
Vásároltam egy TVC-t, utoljára középiskolás koromban ültem előtte. Jó rég volt! :).  Sajnos Nincsen hozzá tápegység. Nem baj - gondoltam -, egy PC-s ATX táp is megteszi, ott is van +12 V, -12 V, +5 V, azonban a 10 pólusú csatlakozónak nem tudom mi a neve és hol lehet beszerezni. Remélem szabványos! Segítsetek légyszi! Előre is köszi!
30
TVC Fejlesztések / Re:TVC csatlakozók
« Utolsó üzenet: írta VaszicsApoca Dátum 2018. Március 25. - 14:46:28 »
A csatlakozók értelmezését a TVC Kezelési ÚTMUTATÓ segédletben megtalálod, leszedhető pdf formátumban  a http://tvc.homeserver.hu/ home-lapjáról a DOKUMENTÁCIÓK közül. Mi annak idején tuchelnek mondtuk, tulajdon képpen mindenhol úgy hivatkoznak rá, hogy DIN - tuchel. Az 1. RGB kimenet, RGB bemenetű "régi" RGB monitorokhoz lehet használni, azt mondják a "TVC-s kollegák", hogy Commodore 128 64 16 116 +4 VIC 20 Video kábel jó a TVC hez is, ez RGB-RCA-s kábel. A 2. Videó-t Mi egyszerüen dominó csatlakozónak nevezzük, de ez is dominó-RCA átalakítós kábel. A 3., 4.  magnó csatlakozó ide ne csatlakoztas csak magnót, mert ez a magnó be-kimenet. Van még egy csatlakozó, normális antennacsatlakozó az UHF 25...40 csatorna között, ezt a tv-n kell hangolni. Szerintem a csatlakozókat barkács, elektronika boltokban vagy itt az integneten is megtalálod. Minden Modern TV van SCART, SVHS, RCA és antenna bemenet. Az én TV-m SONY és minden megtalálható rajta.
Oldalak: 1 2 [3] 4 5 ... 10