Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Témák - Zozosoft

Oldalak: [1]
1
TVC Emulátorok / tvc64emu
« Dátum: 2016. December 9. - 13:42:24 »
Új TVC emulátor van készülőben. Végre rá tudtuk beszélni Varga Istvánt, az ep128emu alkotóját, hogy az eddig két "melléküzemegység" :-) (Spectrum, CPC) mellé legyen TVC is a csomagban.
December 2-án még ezt írta: "Nem tudom, a TVC-t nem ismerem. Talán megoldható, de hasznos lenne valamilyen részletes dokumentáció..."
Most itt tart a dolog: van kép, van hang, magnós betöltés WAV fájlból, floppy emuláció (akár valódi lemezekkel is, ha van a PC-ben még floppy meghajtó), működik a VT-DOS teljes rendszer, és az UPM is, plusz SD illesztő emuláció. Videó memória időzítések a hardverkönyv alapján fél órajel ciklus pontossággal emulálva.
ROM-ok részletesen konfigurálhatóak, külön kiválasztva a SYS,EXT,CART,DOS és SD tartalmát.
Mindehhez jön az ep128emu-ból jól ismert debugger, ami miatt indult az egész dolog: aki egyszer rászokik, minden géptípushoz ilyet akar :-D Teljesség igénye nélkül: töréspontok definiálhatóak memóriára vagy IO portokra is, megadható hozzáférés típussal: bármi/írás/olvasás/memória esetén végrehajtás. Nemcsak a Z80-as címtérben hanem lehet a memórialapokra is hivatkozni. Tartományok is megadhatóak, és lehet figyelmen kívül hagyandó részt is definiálni. Pl. figyelje a lapozó regiszter írását, de hagyja figyelmen kívül amikor mindez a ROM-ból történik.
Van parancs ablak, ahol a memóriát, CPU és IO regisztereket lehet manipulálni. És lehetőség van LUA scriptek futtatására is, amivel bonyolult feladatokat is le lehet programozni. Ezek hozzáférhetnek szintén a memóriához, CPU és IO regiszterekhez, tud töréspontokat definiálni és azokra reagálni.

Windows-ra és Linuxra is van x86 és x64 verzió. A forráskód nyílt, így akár más rendszerekre is átvihető, korábbi ep128emu-ból készült már MacOS-re is fordítás.

Videót raktam fel az SD-s programtöltögetésről a TVC Facebook csoportba.

És a kérdés:
Tudnátok olyan trükkös programokat mondani, amik esetleg fejtörést okozhatnak egy emulátornak? Időzítés, ilyesmi... A Pali féle DEMO5-ben hajszálra ugyanazok az eredmények jönnek ki mint a valódi gépen.

Oldalak: [1]