Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - Győző

Oldalak: [1]
1
TVC Javítás / Re:TVC csatlakozósor takarólemez
« Dátum: 2018. Június 17. - 23:15:11 »
Szia Gvatauk!

Köszönöm szépen a rajzot és hogy dolgoztál vele! Szép munka! Ez alapján le fogom tudni gyártani.
Pont arra gondoltam, hogy alumínium lemezt lenne jó használni, ha itthon gyártom, mert azt könnyebben tudom forgácsolni.
Kezd alakulni egy újabb TVC példány, hála a segítségeteknek. (Kíváncsi lennék hány darab maradhatott meg belőlük.)

Köszönöm!

2
TVC Javítás / TVC csatlakozósor takarólemez
« Dátum: 2018. Június 14. - 19:18:35 »
Sziasztok!

Lenne valakinek a témabeli tárgya feleslegben? Sajnos az én gépem a takarólemez nélkül került hozzám.

Az is megfelelne, ha kaphatnék egy beméretezett rajzot (lemezvastagság is) és akkor legyártanám, esetleg legyártatnám (akkor jutna másnak is).

Segítetek? Előre is köszi szépen!

3
TVC Fejlesztések / Re:Tápegység csatlakozó
« Dátum: 2018. Június 14. - 14:45:51 »
Én is kérdeztem a csatlakozó nevét, de nem tudták. Amikor a székesfehérvári Videoton gyárat eladták, a raktárkészletet kilóra felvásárolták olyanok akinek oda kapcsolatuk volt, így kerülhettek egyes alkatrészek újra a kereskedelembe, főleg vásárokba jártak velük... rég volt és sok vásározónál már kifutottak ezek a készletek is.

4
TVC Javítás / Re:TVC billentyűzet és joystick
« Dátum: 2018. Június 12. - 19:02:04 »
Köszi a választ Gvatauk! Hol lehetett régebben ilyen javítókészletet kapni? Ha lenne, csuda jó lenne!

Egyébként ha a plusz 4 membránt is beépítették volna (vagy csak azokat), akkor kisebb joystick kar mozgások működtetnék az irányokat, hiszen a külső érintkezőket hamarabb eléri a lenyomó talp.
Ilyenkor sajnálom, hogy nem lehet megkérdezni ezeknek a régi hardvereknek a tervezőit. Érdekes lenne meghallgatni hogyan jutottak egy végső állapotig.


5
TVC Javítás / Re:TVC billentyűzet és joystick
« Dátum: 2018. Június 12. - 00:29:08 »
Na úgy látom magammal fórumozok, sebaj! Lett egy saját fórumom! Ezt sem mondhatja el mindenki magáról! :)

Szóval joystick membránok és hogy hány darab is volt gyárilag beépítve belőlük... hát ahogyan a következő linken talált cikk képeit nézem, 8 helyett csak 4: http://lh3.ggpht.com/_XoBryQ2svwY/TQTdkZAtTLI/AAAAAAAAAK4/wmpZPT_V3XQ/s640/DSCF4689.JPG
Az általam mellékelt képen jól látszik, hogy a joystick talp részét 8 érintkezőhöz találták ki. Vajon miért hagyták ki gyárilag a másik 4-et? Drága volt a gumi bisz-basz? Esetleg időközben rájöttek, hogy rossz a konstrukció?
Amíg megírom a megfejtést magamnak :) eltelhet egy kis idő, előre is elnézést! :)

Ez különben a teljes cikk, viszonylag új: https://hup.hu/node/96702 ( A cikkben szereplő 13 éves TVC fan is már 21 lett közben. ;) )


6
TVC Javítás / TVC billentyűzet és joystick
« Dátum: 2018. Június 10. - 11:01:16 »
Valószínű hozzám került az ország legjobban lestrapált TVC-je. :) A kosz alatt működő gépet reméltem. Sajnos ahogyan a billentyűzetet szétszedtem kiderült, hogy az érintkező membránok 2 helyen is el vannak szakadva. Lehet ilyen membránokat szerezni? :)
A másik, hogy a joystick hasonló membránokat használ a 4 irányra, csak kisebbeket. Valójában 4 irányhoz 8 membránnak van kialakítva hely a nyákon. Az én gépemben csak 4 membránt találok. Ez általános, nem tettek beléjük többet vagy csak az enyémből tűntek el az évek alatt?

7
TVC Javítás / Re:TVC burkolat javítása
« Dátum: 2018. Június 10. - 10:21:10 »
Ahogyan nézem nem csak a hő a probléma, hanem a nem megfelelő alátámasztás is. A TVC házának 4 lába van, mind a 4-et a sarkokba helyezték el, túlságosan nagy távolságot hidal át a burkolat további alátámasztás nélkül. Szóval ha helyre is sikerül hozni az eldeformálódott házat, idővel ugyanúgy "belóg" majd. Alá kellene támasztani több ponton a burkolatot.

8
TVC Fejlesztések / Re:Tápegység csatlakozó
« Dátum: 2018. Június 10. - 10:12:42 »
Táp csatlakozó: állítólag nem (csak) orosz gyártmány, magyarok is gyártották. Egy mikroelektronikai boltban múlt héten előttem vitték el az utolsókat. Most volt a BURABU (rádióamatőr találkozó) és ott volt olyan árus, akinek vannak ilyen csatlakozói (gondolom más hazai berendezésekben is használták őket), ígérte, hogy küld. Ha valakit érdekel, akkor megírom a fejleményeket. A helyettesítő csatlakó keresés egyelőre szünetel.

9
TVC Fejlesztések / Re:Tápegység csatlakozó
« Dátum: 2018. Június 8. - 14:47:28 »
Köszönöm szépen a választ! Most érkezett meg a gépem, már méregetem a helyet, ahová aljzatot lehet választani. Úgy próbálom tenni, hogy ne kelljen fúrni/faragni, hogy lehetőleg érintatlen maradjon minden. Szerencsére a mai világban hozzá lehet férni ilyesmihez könnyedén és választék is van. Eddig egy 3 pólusú DIN tűnik a legjobbnak, az árnyékolás meg a föld.. próbálom kibogarászni a fizikai méreteit, rögzítő lyukak távolsága... de ahogyan látom d-sub -ból is van 3 érintkezős. Majd megírom az általam talált optimumot.

10
TVC Fejlesztések / Tápegység csatlakozó
« Dátum: 2018. Június 6. - 13:02:53 »
Sziasztok!
Vásároltam egy TVC-t, utoljára középiskolás koromban ültem előtte. Jó rég volt! :).  Sajnos Nincsen hozzá tápegység. Nem baj - gondoltam -, egy PC-s ATX táp is megteszi, ott is van +12 V, -12 V, +5 V, azonban a 10 pólusú csatlakozónak nem tudom mi a neve és hol lehet beszerezni. Remélem szabványos! Segítsetek légyszi! Előre is köszi!

Oldalak: [1]