TVC Fórum

Hardver => TVC Javítás => A témát indította: Innokarol - 2016. November 30. - 19:05:37

Cím: TVC hiba
Írta: Innokarol - 2016. November 30. - 19:05:37
Üdv.. Jópár TVC-t javítottam már. Most belefutottam egy olyan hibába, hogy bekapcsoláskor csak fekete kép van. A C+4-eknél ez jellegzetes hiba (vagy proc, vagy egy másik IC) de ugye a C+4 :). Szóval lövésem sincs. Ha lenne ötlet maxi megköszönném. Van működő gépem, de nem szívesen cserélgetném vaktában az alkatrészeket.

 Sok TVC alsó műagyag háza deformálódott. Én úgy oldottam meg, hogy hőbefúvóval óvatosan megmelegítettem. Kicsit babra mindenhol, de megoldható. Aztán sürge sík placcra vele és rá egy falapot némi súllyal. A falap a külső oldalra kerüljön. Tuti lett eddig mind.

Na meg valaki árulja el hol az a RESET gomb, mert szerintem sehol......
Cím: Re:TVC hiba
Írta: VaszicsApoca - 2016. December 1. - 08:03:20
Jobboldal alul, középen van a reset, de szerintem ezt mindenki tudja. Egyszer nyomva meleg reset, kétszer, vagy folyamatosan hideg reset, ha nincs érintkezés akkor nincs szerencse...(Kezelési ÚTMUTATÓ 9. oldal 1.4 A TV Computer kezelőszervei és csatlakozói 1. RESET nyomogomb)
Cím: Re:TVC hiba
Írta: Innokarol - 2016. December 6. - 18:39:03
Köszönet. Nekem jól el "bújt" a panelon meg elég kőkorszaki a kapcsoló :)
Cím: Re:TVC hiba
Írta: VaszicsApoca - 2016. December 6. - 18:57:31
Hát, ez volt akkoriban. A TVC és az Enterprise között ugyan akkora volt a különbség, mint az Olaszországban (Torinóban) gyártott Fiat és az akkori Szovjetunióban (Togliattiban) gyártott Zsiguli, vagy Lada között, de a Mi "gyümölcsünk", mint a magyar narancs , "Kicsit sárgább, kicsit savanyú, de a mienk."
Cím: Re:TVC hiba
Írta: Zozosoft - 2016. December 7. - 15:56:19
Sok TVC alsó műagyag háza deformálódott. Én úgy oldottam meg, hogy hőbefúvóval óvatosan megmelegítettem.
Hajszárító, vagy konkrétan több száz fokos hőlégfúvó?
Cím: Re:TVC hiba
Írta: Innokarol - 2016. December 13. - 15:07:06
A hajszárító is bejön, de akkor jobb betenni valami dobozba amiben bent marad a meleg levegő. Pl lefeded egy fadobozzal és aláküldöd a meleg levegőt. Nem baj ha kiszökik valamennyi, előbb-utóbb átmelegszik és lágyabb lesz. Hogy ez mennyi idő... hát azzal próbálkozni kell. Aztán gyorsan ki a doboz alól és rá a lesúlyozott falapot. Remélem sikerül....