Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Témák - tomcatmwi

Oldalak: [1]
1
TVC Javítás / TVC tápegység-csatlakozó itt kapható
« Dátum: 2021. május 31. - 21:13:36 »
Üdvözlet. Nem tudom, volt-e már ez a link, de ha igen, akkor mondjátok ti is, hogy "hű!!"

https://russian-electronics.com/products/wires-connectors/:rg1n-1-3v

Na, és akkor most már azt is tudjuk, honnan származott ez az elképesztően egzotikus csati, és mi volt a neve.

2
TVC Fejlesztések / 110V-os táp
« Dátum: 2020. június 23. - 04:43:58 »
Üdvözlet, uraim! Íme, elkészült vélhetően az első 110V-os TVC táp. Hazai iparunk 35 év késéssel beveszi végre az észak-amerikai piacot. Ha nem válik be, majd hazaviszem, mert 220V-ról is megy.

Azért gondoltam, megkérdezem a T. hardvergurukat, hogy jól csináltam-e, mielőtt bekapcsolnám. Amint látható, egy 12V-os és egy 5V-os konvertert raktam bele, made in China. (Ironikus... a szocialista ipar termékét a szocialista ipar másik terméke váltotta.) Az 5V-os csatira azonban az van a kézikönyvben, hogy az egyik pólus +5V, a másik viszont nem -5V hanem föld. A régi táp alaplapján is "0" volt a jelölés, nem -5V. Igen ám, de földelés már az eredeti tápon sem volt. Nem volt földelt a hálózati csatlakozó sem. Szóval helyes vagy nem helyes, hogy erre a földre a -5V-ot kötöttem?

3
Általános csevegő / TVC táp 110V-ra
« Dátum: 2020. március 26. - 06:26:43 »
Sziasztok! Új vagyok itt, és bekapcsolt TVC-t sem láttam 28 éve. De most ezen változtatni szeretnék, mert landolt végre a gyűjteményemben egy TVC 64. Hurrá! Valószínűleg az egyetlen példány Kanadában. Merthogy én itt éldegélek.

Ebből nyilván már érthető a topic címe. Azzal tisztában vagyok, hogy a TVC-hez sosem készült 110 voltos táp. Azt viszont semmi nem zárja ki, hogy építsek. Csakhogy...

... csakhogy bár úgy néz ki, a gépezet minden porcikáját gondosan dokumentálták a T. Közösség szorgos kezei, a táp csatikiosztását valahogy nem sikerült. Én legalábbis sehol sem találtam. Aztán persze lehet, hogy én vagyok vakegér. Egyáltalán hány voltos a betáp? A dugaljra csak annyit véstek gyárilag, hogy DC.

Légyszi súgjatok, mert különben nem fogok tudni a magyar ipar remekével villogni a következő retrós meetingen. Pedig ilyet biztos nem láttak még errefelé.

Oldalak: [1]