Szerző Téma: WinTVC 1.0.7  (Megtekintve 3504 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Gaia

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 45
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
    • Gaia's shrine
WinTVC 1.0.7
« Dátum: 2014. December 7. - 19:09:07 »
Kint a WinTVC 1.0.7, aki szereti a régi TV fílinget és a teljes képernyős módot, mindenképp töltsön :)

Link: http://gaia.atilia.eu/content/view/3/4/

Zozosoft

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 33
  • Karma: +2/-0
    • Profil megtekintése
Re:WinTVC 1.0.7
« Válasz #1 Dátum: 2014. December 8. - 11:59:54 »
Readme-nek ezt a részét nem kéne törölni?  :)
"Sajnos ugyanez az (MS-DOS 3 kompatibilis) VT-DOS-ról csak részben mondható el.
Pillanatnyilag csak az interface kártya működik helyesen, a VT-DOS operációs rendszer
kártyája egy egyelore megmagyarázatlan interrupt hiba következtében nem használható."

VaszicsApoca

  • Full Member
  • ***
  • Hozzászólások: 119
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
Re:WinTVC 1.0.7
« Válasz #2 Dátum: 2014. December 8. - 13:22:09 »
Igazad van Zozosoft! Hála Attilának, a VT-DOS rendszer rendben működik, több mint egy éve!

Gaia

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 45
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
    • Gaia's shrine
Re:WinTVC 1.0.7
« Válasz #3 Dátum: 2014. December 9. - 23:02:22 »
Jogos :) A dokumentáció általában a szoftver mögött jár néhány lépéssel.

Gaia

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 45
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
    • Gaia's shrine
Re:WinTVC 1.0.7
« Válasz #4 Dátum: 2014. December 12. - 21:12:54 »
Most nézem, hogy idén 10 éves a WinTVC. Azt hiszem erre mondják, hogy "nem látszik rajta" ill. "pár évet nyugodtan letagadhat" :D

Atka72

  • Full Member
  • ***
  • Hozzászólások: 105
  • Karma: +3/-0
    • Profil megtekintése
    • Atkalabor
Re:WinTVC 1.0.7
« Válasz #5 Dátum: 2014. December 12. - 21:34:30 »
Emlékszem mikor megtaláltam anno hogy örültem neki. Még a WINTVC TVC Basicben írtam pár programot mert még pc re nem tudtam, tényleg nem most volt  ;)

VaszicsApoca

  • Full Member
  • ***
  • Hozzászólások: 119
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
Re:WinTVC 1.0.7
« Válasz #6 Dátum: 2014. December 15. - 20:05:44 »
Igazad van Attila! Nőben is, a 10 éves még gyerek! Úgy hogy még letagadni se kell egy-két évet. Jó munka volt!

Gaia

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 45
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
    • Gaia's shrine
Re:WinTVC 1.0.7
« Válasz #7 Dátum: 2014. December 19. - 22:20:35 »
Igazából szarkazmus akart lenni, de azért köszi ;) (10 év alatt jobb is lehetett volna...)

VaszicsApoca

  • Full Member
  • ***
  • Hozzászólások: 119
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
Re:WinTVC 1.0.7
« Válasz #8 Dátum: 2014. December 20. - 10:35:05 »
Attila! Ne rágd magad! Azért a Te emulátorod a legkomplexebb TVC-emu Kárpát-kismedencében és szerte a világon. Ez se piskóta!

VaszicsApoca

  • Full Member
  • ***
  • Hozzászólások: 119
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
Re:WinTVC 1.0.7
« Válasz #9 Dátum: 2015. Január 28. - 09:54:58 »
Attila! Most már a 64 bites emulátorral "dolgozom", ami nagyon jól fut Win 8.1 alatt. Viszont felfedeztem, hogy nem tudok betallózni, 737280 byte-l eltérő méretű floppyt, ami azért "gáz", mert a TVC-DOS-k van olyan programja, a convert.com, amivel más gépek pl. többek között Amstrad 464, PCW 8256 stb. lemezeiről lehet file-at konvertálni TVC-DOS lemezre és az edform-al meg lehet még más floppyra is tanítani.

Gaia

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 45
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
    • Gaia's shrine
Re:WinTVC 1.0.7
« Válasz #10 Dátum: 2015. Február 4. - 21:31:47 »
Tudnál küldeni pár ilyen file-t tesztelni? A 360 kb-nak legalább mennie kellene elvileg... Az a baj, hogy ezeket elég nehéz bekalibrálni csak a file méret alapján, mert annyi formátum van mint a nyű.

VaszicsApoca

  • Full Member
  • ***
  • Hozzászólások: 119
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
Re:WinTVC 1.0.7
« Válasz #11 Dátum: 2015. Február 5. - 09:19:30 »
Attila! Az idegen 360-s és 720-s floppyval nincs gond, csak ezt a kettő nagyságot- méretet fogadja el. A TVC floppy meghajtóba tulajdonképpen bármilyen formátumú lemezt betehetek, majd a convert.com program kezeli a formdata.dat-ban megadott lemez formátumokat. Tehát Neked nem kell "kalibrálni". A formdata.dat-n kell az lemez adatait megadni. Ez csak azért vetődött fel, mert sok programot vadászok le az interneten a régi CP/M-s lemezekről és ha csak a lemez image van fenn, hát az gány, mert a windows 8.1-hez nincs még cpmtools, hogy a totálcommanderrel kezeljem a lemezeket, mint régen... Gondolatként felmerült még az is, hogy a négy csatolóhelyből csak egyet lehet használni, pedig a "vas" a floppy mellett engedi még a soros kártyát, memória bővítőt esetleg hangkártyát, vagy a bánat tudja... (csatolok egy-két CPC, PCW imaget)

Zozosoft

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 33
  • Karma: +2/-0
    • Profil megtekintése
Re:WinTVC 1.0.7
« Válasz #12 Dátum: 2015. Február 5. - 11:44:56 »
Az kéne, hogy ismeretlen lemeznél meg lehessen adni a sáv/oldal/szektorszám/szektorméret adatokat, ill. hogy előbb az oldal vagy a sávszám növekszik. (Vannak olyan formátumok, ahol előbb egy sáv két oldala van tárolva, és vannak olyan ahol előbb az egyik oldal összes sávja, aztán a másik oldal.)
Ezzel így bármilyen bármilyen formátumot be lehetne lőni.

Zozosoft

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 33
  • Karma: +2/-0
    • Profil megtekintése
Re:WinTVC 1.0.7
« Válasz #13 Dátum: 2015. Február 5. - 11:49:07 »
Egyébként hamár itt tartunk, TVC-n mindig csak 720-as lemezeket használtatok? Nálunk EP-n a 840K formátum volt a legelterjedtebb. Gyanítom, hogy a VTDOS is kezelné, mivel közös a lelkük az EXDOS-szal :-)

VaszicsApoca

  • Full Member
  • ***
  • Hozzászólások: 119
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
Re:WinTVC 1.0.7
« Válasz #14 Dátum: 2015. Február 5. - 12:50:31 »
Zozo, az enterprise 720-as DOS lemezei teljesen kompatibilisek a TVC-el az image file-t belehet tallózni a a WinTVC emuba és rendesen lehet látni, ha CP/M kompatibilis a program akkor fut is (ha nem használja az EP rendszert). Korábban a CP/M lemezeket WinXP alatt (32 bites) TotálCommanderrel és beépülő WFX-el tudtam kezelni, de nincs 64 bites még. Sok formátumot tudott de simán a diskdef file kiegészítetted a sajátoddal, már floppyként kezelhettél egy  CP/M-es image-t.