Szerző Téma: Raszter effekt, raszter demo  (Megtekintve 1789 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Antiemes

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 20
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Raszter effekt, raszter demo
« Dátum: 2013. Szeptember 24. - 23:32:35 »
Udvozletem!

Egy masik topikban volt szo egy bizonyos raszter demorol, es raszter effektrol. A demo hozzaferheto valahol?

Sajnos nem tudom, hogy mit jelent a raszter effekt. De alkottam rola egy naiv hipotezist. A CRTC-nek van egy kurzor intterruptja, ami barmelyik sorra es azon belul a karakterekre programozhato. Ha elhalad ott a letapogatas, akkor kuld egy interruptot. Jol sejtem, hogy meg lehet csinalni azt, hogy minden sornal atallitom a kovetkezo sorra es igy mondjuk akar soronkent mas palettat hasznalok? Ezt jelenti a raszter effekt?

Antiemes

VaszicsApoca

  • Full Member
  • ***
  • Hozzászólások: 119
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
Re:Raszter effekt, raszter demo
« Válasz #1 Dátum: 2013. Szeptember 25. - 09:59:47 »
A tvc.homeserver.hu játékok között található Rákos Péter raszterdemója, ha erre gondoltál. Indítsd el, pl. a WinTVC emuban és a háttérben folyamatosan működik!.. :)
« Utoljára szerkesztve: 2013. Szeptember 25. - 10:02:46 írta VaszicsApoca »

Atka72

  • Full Member
  • ***
  • Hozzászólások: 105
  • Karma: +3/-0
    • Profil megtekintése
    • Atkalabor
Re:Raszter effekt, raszter demo
« Válasz #2 Dátum: 2013. Szeptember 25. - 15:06:28 »
Ehhez jobban kéne ismernem a crtc  ic-t, de gyanítom hogy képenként csak egyszer tud bebilleni a flip flopja az IT kimenetnek.
Ki kell próbálni valódi hardveren az a biztos.

Antiemes

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 20
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Raszter effekt, raszter demo
« Válasz #3 Dátum: 2013. Szeptember 25. - 15:45:07 »
Udvozletem!

Amint lesz egy kis idom, kiprobalom.

Gergo

RP

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Raszter effekt, raszter demo
« Válasz #4 Dátum: 2013. November 12. - 20:46:46 »
Nincs előttem a forráskód és kb. 20 év is eltelt, így fejből hiányosan nyomom a választ.
Nem tudom, hogy lehet-e soronként kiváltani az interruptot, mert én másként csináltam. (Gyanítom, hogy kipróbáltam anno azt a lehetőséget és valószínűleg azért nem azt használtam, mert nem támogatott).
Az én megoldásom az volt, hogy egy interruptot kiváltottam a szükséges sor elejénél, elvégeztem a színállítást és utána NOP-pal kitöltöttem azt az (emlékeim szerint) 200 órajelet, ami alatt a sugár a köv. sor elejére ért. Ekkor átírva a palettát elérhető az a jelenség, hogy soronként van különböző palettád.

Ha kérdésed van és itt nem jönne válasz, keress email-ben ( (mice2@freemail.hu).

Üdv,
RP
« Utoljára szerkesztve: 2013. November 12. - 20:57:55 írta RP »