Szerző Téma: SDINTERFACE  (Megtekintve 1698 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pinkarga

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 7
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
SDINTERFACE
« Dátum: 2013. Szeptember 8. - 12:03:23 »
Az a lámának tűnő (?) kérdésem lenne, hogy valahogy elindítható az SDINTERFACE kártyán az UPM-et?

VaszicsApoca

  • Full Member
  • ***
  • Hozzászólások: 119
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
Re:SDINTERFACE
« Válasz #1 Dátum: 2013. Szeptember 8. - 16:52:23 »
Az UPM rendszer csak addig fut, hogy keresi az "a:" lemezt - READ ERROR IN DIRECTORY ON A: - ha lenne 1 megabyte-s kártya és erre rátenni egy UPM diszk image-t (formatálni UPM-re, nem sima másolással) nem tudom, hogy elindulna-e, ha a kártya nem emulálja a floppyt. Sebestyén Pál talán többet tudna erről mondani?!...

pinkarga

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 7
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:SDINTERFACE
« Válasz #2 Dátum: 2013. Szeptember 9. - 17:58:53 »
Köszönöm a választ, amint hazaérek, kipróbálom, hátha műxik, s megírom, mire jutottam...
 :)

VaszicsApoca

  • Full Member
  • ***
  • Hozzászólások: 119
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
Re:SDINTERFACE
« Válasz #3 Dátum: 2013. Október 25. - 08:43:42 »
Az SDInterface készítője, Sebestyén Pál szerint, a kártyán lévő szoftver csak a DOS-os floppykezelést támogatja. Ennél fogva az UPM lemez nélkül nem tud működni, sajna, pedig a CP/M kezeli a 8 MByte-os nagyfloppykat és egyes régi gépekhez winchesterek, a mostani  átalakítottakhoz CF kártyák köthetők. Valamint az TVC UPM-je tudja ugyan azt a "nagyfelbontású" grafikát amit a BASIC alatt tud.