Szerző Téma: 6 csatornás, sztereó hangkártya TVC-hez SAA1099P-vel.  (Megtekintve 9185 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Atka72

  • Full Member
  • ***
  • Hozzászólások: 104
  • Karma: +3/-0
    • Profil megtekintése
    • Atkalabor
Re:6 csatornás, sztereó hangkártya TVC-hez SAA1099P-vel.
« Válasz #30 Dátum: 2013. Június 24. - 16:06:15 »
Nekem is úgy lett volna logikus de valami máshogy van szerintem.
Basicből is ki tudod deríteni pár out utasítáassal hogy mi történik.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Június 24. - 16:08:01 írta Atka72 »

RetroHW

  • Jr. Member
  • **
  • Hozzászólások: 75
  • Karma: +1/-0
    • Profil megtekintése
    • RetroHW
Re:6 csatornás, sztereó hangkártya TVC-hez SAA1099P-vel.
« Válasz #31 Dátum: 2013. Június 24. - 17:24:14 »
Holnap délelőtt tudom csak megnézni, d.u.-s vagyok.
Volt valami szintiprogram TVC-re nem? Ha basic alapú, akkor átírom az SAA-ra :D
Konfiguráció: TVC 64K Basic 1.2, SAA1099P, soros interfész, soros egér, +128K NVSRAM RTC-vel.

PeterGriffin1

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 11
  • Karma: +1/-0
    • Profil megtekintése
Re:6 csatornás, sztereó hangkártya TVC-hez SAA1099P-vel.
« Válasz #32 Dátum: 2013. Június 25. - 13:33:44 »
Nem ismerem annyira ezt az IC-t, de véleményem szerint ez is hasonló számláló láncot tartalmaz mint a TVC hanggenerátora. Tehát a beírt oktáv és offszet érték együttesen egy 11 bites értéket adnak. Erről az értékről kezd el visszafelé számolni az adott csatorna frekvencia-generátora. Amikor eléri a 0 értéket kiad egy szintváltást a kimeneti jelen (félperiódus) és újra betölti az oktáv és offszet értékeket a számlálóba. Ha a processzor felől számlálás közben érkezik új oktáv és/vagy offszet érték, akkor az nem kerülhet bele a számlálóba azonnal, mert különben "tönkre tenné" a korábban megszólaltatott hang utolsó félperiódusát. Ezért amikor a számláló ismét nulla lesz, megvizsgálja, hogy van-e új oktáv/offszet érték. Ha egyszerre van mind a kettőből új, akkor először csak az oktáv értéket frissíti (valamiért így oldották meg), majd az így leszámolt "sánta" félperiódus után tölti csak be az új offszet értéket is. Ezután már a helyes félperiódus hosszakkal fog dolgozni. Mivel az oktáv adja a félperiódus hosszának felső 3 bitjét, így kisebb hibát okoz, mintha az offszetet (alsó 8 bit) töltené be először.
Ez a kis döccenés csak az együttes oktáv+offszet váltáskor történik és egy félperiódusnál nem hosszabb. Így valószínűleg nincs ember aki ezt kihallaná. ;)

Atka72

  • Full Member
  • ***
  • Hozzászólások: 104
  • Karma: +3/-0
    • Profil megtekintése
    • Atkalabor
Re:6 csatornás, sztereó hangkártya TVC-hez SAA1099P-vel.
« Válasz #33 Dátum: 2013. Július 5. - 10:45:57 »
Valószínűleg így lehet. Ezt csak az eredeti IC-vel kipróbálva lehetne kideríteni.
Viszont ez csak egy kis döccenés lenne, akkor a hamis hangok az emuban nem emiatt lesznek.

Atka72

  • Full Member
  • ***
  • Hozzászólások: 104
  • Karma: +3/-0
    • Profil megtekintése
    • Atkalabor
Re:6 csatornás, sztereó hangkártya TVC-hez SAA1099P-vel.
« Válasz #34 Dátum: 2013. November 4. - 22:24:40 »
Csiszoltam kicsit az emuba az SAA modulon hogy ne recegjen annyira. A mellékelt mp3 ban van az eredmény.
A hamis hangok kicsit jobbak lettek, de valami még nem az igazi.
Beépítettem wav felvevőt is + nekiláttam írni hozzá egy szinti programot hogy kiderüljön min kell változtatni.

RetroHW

  • Jr. Member
  • **
  • Hozzászólások: 75
  • Karma: +1/-0
    • Profil megtekintése
    • RetroHW
Re:6 csatornás, sztereó hangkártya TVC-hez SAA1099P-vel.
« Válasz #35 Dátum: 2013. November 25. - 12:32:23 »
Én pedig írom az SAAmp-ot, de jól elakadtam benne, mert az orosz kolléga nem kommentelte agyon a player scriptjét.
Önmagát módosítja a kód, és a 2. vagy 3. szám lejátszásánál rosszul inicializál, majd kiakad. Nem tudom behatárolni mit írhat felül vagy mi okozza a gondot, de rajta vagyok...
Konfiguráció: TVC 64K Basic 1.2, SAA1099P, soros interfész, soros egér, +128K NVSRAM RTC-vel.

VaszicsApoca

  • Full Member
  • ***
  • Hozzászólások: 119
  • Karma: +4/-0
    • Profil megtekintése
Re:6 csatornás, sztereó hangkártya TVC-hez SAA1099P-vel.
« Válasz #36 Dátum: 2013. November 25. - 20:33:47 »
Nagyon jó lenne, ha Valaki a bővítő kártyahelyre illeszthető modult alkotna ezzel az SAA1099 chippel, mert így provizórikusan nem "szakembernek" (elektró -műszerész, stb.) kivitelezhetetlen. Az SAAmp program Basic-es és DOS is lenne?

RetroHW

  • Jr. Member
  • **
  • Hozzászólások: 75
  • Karma: +1/-0
    • Profil megtekintése
    • RetroHW
Re:6 csatornás, sztereó hangkártya TVC-hez SAA1099P-vel.
« Válasz #37 Dátum: 2013. December 5. - 14:38:15 »
Pinkarga elvileg készített hozzá panelt, ennek a dokumentációját biztosan közzé teszi majd. Remélem hamar tudok vele találkozni, mert egy kis cserebere keretében én egy kimart nyákhoz, ő pedig egy IC-hez fog jutni :). Nekem sajnos csak a gépbe forrasztott verzióm van. Az SAAmp egy lejátszó lenne az E-trackeres modulkákhoz. Egyelőre csak a BASIC-es megoldást tudom élőben tesztelni. Be fogok szerezni egy SDinterface-t, de jelenleg az anyagiak és a munkabeosztásom rengeteg dologban gátolnak.
Az SAAmp-ot úgy csinálom, hogy képes legyen a memóriabővítést is kezelni, így akár "sokzenés" lejátszási lista is szóba jöhet a jövőben.
Konfiguráció: TVC 64K Basic 1.2, SAA1099P, soros interfész, soros egér, +128K NVSRAM RTC-vel.

Antiemes

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 20
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:6 csatornás, sztereó hangkártya TVC-hez SAA1099P-vel.
« Válasz #38 Dátum: 2013. December 6. - 10:35:43 »
Udvozletem!

A NYAK terv esetleg publikus? Ha igen, akkor elkernem.

RetroHW

  • Jr. Member
  • **
  • Hozzászólások: 75
  • Karma: +1/-0
    • Profil megtekintése
    • RetroHW
Re:6 csatornás, sztereó hangkártya TVC-hez SAA1099P-vel.
« Válasz #39 Dátum: 2013. December 13. - 08:28:35 »
Kis frissítés az SAAmp-hoz: kellett kis idõ míg rájöttem, hogy az U0 végét nem szabad birizgálni, mert a rendszer a programindításnál felülír ezt-azt, amitõl fals adatok keletkeznek  a feltöltött cuccokban. Aljas kis bosszú ez annak aki meg próbálja érteni kedvence lelki világát. Megoldás: modult U1-be 4000H-tól, fordít, betölt, örül, hátradõl. A következõ hasonló szituig... :D
Konfiguráció: TVC 64K Basic 1.2, SAA1099P, soros interfész, soros egér, +128K NVSRAM RTC-vel.